De unieke combinatie op één locatie

Escape Room voor bedrijven

Plaats in winkelmandje

Escape room 

Tijdens een recente verbouwing ontdekten we twee geheime ruimtes van waaruit de organisatie Bescherming Bevolking (BB) vroeger werkte. Deze verdween op 1 juli 1986 van het toneel. De BB was opgezadeld met een vrijwel onmogelijke opdracht: Nederland beschermen tegen luchtaanvallen door de vijand.

Escape room arrangement 

We dagen jou en je collega’s uit om onze escape rooms te betreden. De deur gaat dicht en jullie krijgen slechts 45 minuten de tijd om te vluchten. Hoe? Met een aantal opdrachten die hierbij kunnen helpen. De minuten tikken ondertussen langzaam verder, en je hartslag verhoogt. Een spannende activiteit dus, die vraagt om samenwerking.

Twee Escape rooms

Bij het reserveren van het Escape Room arrangement kun je kiezen uit één van deze twee geheimzinnige kamers: de ruimte van de Bescherming Bevolking of de radiokamer.

De BB was een naoorlogse organisatie die in 1952 werd opgericht door de Nederlandse overheid. Ze werden opgezadeld met de onmogelijke taak om de bevolking te beschermen tegen de directe gevolgen van oorlogssituaties, gedurende de periode die nu bekendstaat als de Koude Oorlog. In de periode 1948–1953 was de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt, maar deze duurde officieel van 1945 tot 1991.

De organisatie was verantwoordelijk voor het blussen van branden, redden van mensen en het ondersteunen van de bevolking ten tijde van oorlogsdreiging of de gevolgen van oorlogshandelingen. Pas veel later werd deze taak uitgebreid met het hulp bieden bij rampen in vredestijd. In de jaren ’80 werd de organisatie opgeheven. Enerzijds door gebrek aan geld en anderzijds doordat de regering had gekozen voor een andere opzet. De overheid gaf de voorkeur aan het uitbreiden van het Rode Kruis en de brandweer.

In de Radiokamer is het radiostation nog steeds intact. Het aanzetten van de receiver zal aantonen dat er nog steeds ‘echte’ berichten worden ontvangen. In tegenstelling tot vroeger wordt hier niets meer mee gedaan. Voordat de organisatie werd opgeheven, werden de binnengekomen berichten versleuteld verzonden en door een speciale groep ontvangers ontcijferd. Zo wist bijna niemand wat er nu werkelijk gaande was.

Ontdek onze Escape rooms

De ruimtes van waaruit werd gewerkt, vonden we per toeval tijdens een grootschalige verbouwing van ons bedrijf in Loosdrecht, onder de rook van Hilversum. Voor ons was het meteen duidelijk dat wij met deze bijzondere ontdekking iets moesten gaan doen. Zo is het EscapeRoom arrangement ontstaan. Enerzijds leerzaam en anderzijds een onvergetelijk avontuur. Je gaat terug in een tijd waar wij nog niet in alle vrijheid konden leven. Altijd op onze hoede voor invallen van buitenaf. Even kun je het gevoel van destijds ervaren.

Met meer dan 50 verschillende activiteiten op onze locatie is de escaperoom toch wel één van de meest bijzondere arrangementen. We wensen je dan ook veel succes met je vluchtpoging!

Praktische informatie escape rooms

-Gezien de moeilijkheidsgraad is dit arrangement geschikt voor personen vanaf 16 jaar.
-Deelname is vanaf 4 personen per kamer.

Escape room Bescherming Bevolking € 16,50

Prijs p.p: Incl. 9% BTW
Min. personen: 4
Tijdsduur: 60 minuten
Minimale leeftijd: 16
Plaats in mandje

Mogelijkheden

Escape Room Radio kamer

€ 16,50
Plaats in mandje

Escape room Combi

€ 30,-
Plaats in mandje

Deals

Escape room All-inclusive

All-inclusive arrangement inclusief:
Escape room, all you can grill en onbeperkt bier, wijn en frisdrank

Tijdsduur arrangement:
3 uur

€ 55,-
Plaats in mandje

Escape room combi All-inclusive

All-inclusive arrangement inclusief:
Escape room combi (1x Bescherming Bevolking + 1 Radio Kamer), all you can grill en onbeperkt bier, wijn en frisdrank

Tijdsduur arrangement:
4,5 uur

€ 70,-
Plaats in mandje

Combineren met

All you can Steengrill

All you can Steengrill

Drankjes

Drankjes

All in the game

All in the game

Fluorgolf 3D

Fluorgolf 3D

escape-room-bedrijven-ruimte.jpg
escape-room-bedrijven-action.jpg
escape-room-bedrijven-kelder.jpg
escape-room-bedrijven-slaapkamer.jpg
escape-room-bedrijven-winnaars-1.jpg
btn-deals