De unieke combinatie op één locatie

Escape room voor bedrijven

Plaats in winkelmandje

Escape room 

Eén van onze nieuwste activiteiten is het Escape Room arrangement. Het is uniek, want het vertelt je het een en ander over de organisatie Bescherming Bevolking (BB) van Nederland. Deze verdween op 1 juli 1986 van het toneel. De BB was opgezadeld met een vrijwel onmogelijk opdracht: Nederland beschermen tegen luchtaanvallen door de vijand. Tijdens een recente verbouwing ontdekte wij twee geheime ruimtes van waaruit deze organisatie werkte.

Escape room arrangement 

Wij dagen jullie uit om met je collega’s hier naar binnen te gaan. De deur gaat dicht en je krijgt slechts 45 minuten om te vluchten. Je ontvangt een aantal opdrachten die erbij kunnen helpen dat het jullie lukt om op tijd te ontsnappen. Dit arrangement zorgt voor spannende momenten en vraagt om samenwerking. Gezien de moeilijkheidsgraad en de soms angstaanjagende momenten is dit arrangement geschikt voor personen vanaf 16 jaar en deelname is vanaf 4 personen per kamer.

Escape room Bescherming Bevolking en Radiokamer 

Bij het reserveren van het Escape Room arrangement kun je kiezen uit één van deze twee geheimzinnige ruimtes: de ruimte van de Bescherming Bevolking of de radiokamer, waar het radiostation nog steeds intact is. Het aanzetten van de receiver zal aantonen dat er nog steeds ‘echte’ berichten worden ontvangen. In tegenstelling tot vroeger wordt hier niets meer mee gedaan. Voordat de organisatie werd opgeheven werden de binnengekomen bericht versleuteld verzonden en door een speciale groep ontvangers ontcijferd. Zo wist bijna niemand wat er nu werkelijk gaande was.

De BB was een naoorlogse organisatie die in 1952 werd opgericht door de Nederlandse overheid. Ze werden opgezadeld met de onmogelijk taak om de bevolking te beschermen tegen de directe gevolgen van oorlogssituaties gedurende de periode die nu bekend staat als de Koude Oorlog. In de periode 1948–1953 was de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt, maar deze duurde officieel van 1945 tot 1991.

De organisatie zou verantwoordelijk zijn voor het blussen van branden, redden van mensen en het ondersteunen van de bevolking ten tijde van oorlogsdreiging of de gevolgen van oorlogshandelingen. Pas veel later werd deze taak uitgebreid met het hulp bieden bij rampen in vredestijd. In de jaren ’80 werd de organisatie opgeheven, enerzijds door gebrek aan geld en anderzijds, volgens de toenmalige regerende minister van Binnenlandse Zaken Hans Wiegel, doordat de regering had gekozen voor een andere opzet. De overheid gaf de voorkeur aan het uitbreiden van het Rode Kruis en de brandweer.

De ruimtes van waaruit gewerkt werden, vonden wij per toeval tijdens een grootschalige verbouwing van ons bedrijf in Loosdrecht onder de rook van Hilversum. Voor ons was het meteen duidelijk dat wij met deze bijzondere ontdekking iets moesten gaan doen. Zo is het Escape Room arrangement ontstaan. Enerzijds leerzaam en anderzijds een onvergetelijk avontuur. Je gaat terug in een tijd waar wij nog niet in alle vrijheid konden leven. Altijd op onze hoede voor invallen van buitenaf. Even kun je het gevoel van destijds ervaren.

Met meer dan 50 verschillende activiteiten op onze locatie is de Escape Room toch wel één van de meest bijzondere arrangementen. Veel succes met uw vluchtpogingen!

Escape room Bescherming Bevolking € 15,95

Prijs: Incl. 6% BTW
Avontuur nr.: 1039
Min. personen: 4
Tijdsduur: 45 minuten
Minimale leeftijd: 16
Plaats in mandje

Mogelijkheden

Escape Room Radio kamer

€ 15,95
Plaats in mandje

Escape room Combi

€ 24,95
Plaats in mandje

Deals

Escape room en LED bowlen

Inclusief:
Binnen 45 minuten ontsnappen uit de escape room en1 uur LED bowlen

Tijdsduur arrangement:
2 uur

€ 21,90
Plaats in mandje

Escape room en quiz

Inclusief:
Binnen 45 minuten ontsnappen uit de escape room en 1 uur quiz

Tijdsduur arrangement:
2 uur

€ 28,90
Plaats in mandje

Escape room en 2 spellen lasergame

Inclusief:
Binnen 45 minuten ontsnappen uit de escape room en 2 spellen lasergame

Tijdsduur arrangement:
1,5 uur

€ 31,90
Plaats in mandje

Escape room en LED karten

Inclusief:
Binnen 45 minuten ontsnappen uit de escape room en 1x 12 minuten karten

Tijdsduur arrangement:
2 uur

€ 33,90
Plaats in mandje

Escape room All-inclusive

All-inclusive arrangement inclusief:
Escape room, all you can grill en onbeperkt bier, wijn en frisdrank

Tijdsduur arrangement:
3 uur

€ 52,50
Plaats in mandje

Escape room combi All-inclusive

All-inclusive arrangement inclusief:
Escape room combi (1x Bescherming Bevolking + 1 Radio Kamer), all you can grill en onbeperkt bier, wijn en frisdrank

Tijdsduur arrangement:
4,5 uur

€ 62,50
Plaats in mandje
escape-room-bedrijven-ruimte.jpg
escape-room-bedrijven-action.jpg
escape-room-bedrijven-kelder.jpg
escape-room-bedrijven-slaapkamer.jpg
escape-room-bedrijven-winnaars-1.jpg

Combineren met

Buggy rijden

Buggy rijden

Drankjes

Drankjes

All you can BBQ

All you can BBQ

Karten

Karten

btn-deals