Titel
Titel
Subtitel
bubbel-voetbal-bedrijfsuitje
solex-rijden-bedrijfsuitje
bowlen-bedrijfsuitje
lasergame-bedrijfsuitje
airsoft-vrijgezellenfeest
karten-bedrijfsuitje
fat-max-bike-header-4
familie-en-vrienden-elastiekvoetbal

Het ultieme avontuur in 3 clicks

Escape room

Niets is wat het lijkt! Beleef samen met je vrienden, familie of favoriete collega’s een spannend en interactief avontuur. Klinkt goed? Dan is de escape room zeker iets voor jou! Je vindt ons nabij Utrecht en Amsterdam, onder de rook van Hilversum.

Wat is een Escape room?

Een escape room is een ruimte waarin je wordt opgesloten en vervolgens 45 minuten de tijd krijgt om de code te kraken. Tijdens dit avontuur moet je out-of-the-box denken en allerlei puzzels, raadsels en mysteries oplossen. Als jullie dit lukt, dan kun je de code kraken om te vluchten.

Waarom deelnemen aan een escape room?

Tijdens dit avontuur leer je jouw vrienden, collega’s en familie beter kennen middels teambuilding, samenwerking en interactiviteit! Je leert te overleggen, samen te werken en out of the box te denken. Ook kom je er achter wie de leiding neemt, wie zijn mening durft te geven en wie goed is in het bedenken van creatieve oplossingen.

Wat voor escape rooms zijn er?

De Avontuurfabriek heeft twee escape rooms: Bescherming Bevolking en Radiokamer

Tijdens de verbouwing van De Avontuurfabriek hebben we deze escape rooms ontdekt. Na het openen van deze kamers zijn er restanten gevonden van de Bescherming Bevolking. De Bescherming Bevolking is in de jaren 50/60 van de vorige eeuw opgericht als beschermingsorganisatie voor het Nederlandse volk. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de Koude Oorlog waarin werd gevreesd voor chemische of nucleaire wapens. Deze speciale organisatie werd in het leven geroepen, en verantwoordelijk voor de bestrijding van mogelijke oorlogsrampen en de instandhouding van het gewone leven. De organisatie was in die tijd verantwoordelijk voor het blussen van branden, redden van mensen en ondersteunen van de bevolking ten tijde van oorlogsdreiging of de gevolgen van oorlogshandelingen. Pas veel later werd deze taak uitgebreid met het hulp bieden bij rampen in vredestijd. In de jaren 80 werd de organisatie opgeheven. De taken van Bescherming Bevolking werden toen overgenomen door het Rode Kruis en de brandweer.

Escape room Bescherming Bevolking

Overal in het land werden commandoposten ingericht. Sommige daarvan in het diepste geheim, vanwege hun strategische belang en toegekende waarde, waaronder deze post in Loosdrecht. Stap binnen in de commandopost van de regioleiders uit Midden Nederland. Meer dan 50 jaar geleden is deze post in het diepste geheim opgericht en zaten hier de belangrijkste regioleiders van de Bescherming Bevolking. Vanuit deze geheime kamer werden verschillende scenario's doordacht en geoefend.

Bij het opheffen van deze post hebben de leiders ervoor gezorgd dat je wel de kamer zo in kunt lopen, maar na het binnentreden niet zomaar naar buiten stapt. Men wilde niet dat alle achtergebleven informatie en spullen de kamer zomaar konden verlaten. De leiders hebben destijds dan ook allerlei slimme tricks en puzzels ingebouwd die je nodig hebt om de kamer te verlaten. Open de zeven kluisjes en achterhaal de acht cijferige code waarmee je de blokkade op de deur ongedaan kunt maken!

Als aandenken aan deze commandopost heeft één van de leiders een kluis meegenomen. De typemachine heeft een qwerty toetsenbord waarop de leider de hint heeft achtergelaten om de deur te kunnen openen. De leiders hebben de tijdschakelaar op 45 minuten gezet.. Is jullie team in staat binnen deze tijd de code te achterhalen en de leiders te slim af te zijn?

Escape room Radio Kamer

Het radiostation werd ingericht om in geval van mogelijke oorlogsrampen, zoals de dreiging van de Koude Oorlog, de Nederlandse bevolking van de nodige informatie te kunnen blijven voorzien. Daarnaast diende het station als bruggenhoofd in de informatie voorziening van blokposten van de Bescherming Bevolking Nederland.

Afgezien van de gedateerde materialen en de boel die een beetje verstoft is, is het radiostation verder nog helemaal intact gebleven.

De technici hebben bij het verlaten van de post ervoor gezorgd dat je de kamer wel in kunt, maar als de deur dichtvalt je niet zomaar naar buiten stapt. Hoewel het station al heel lang buiten werking is, zijn niet alle informatievoorzieningen goed afgesloten. Zo kan men nog steeds berichten verzenden en ontvangen. Als je de receiver aanzet en je luistert goed, dan zul je horen dat er nog steeds versleutelde codes worden ontvangen.

Ontdek welke opdrachten en hints de technici hebben achtergelaten. Deze zullen eraan bijdragen dat jullie de code kunnen achterhalen om de deur te openen.

Door de codes van de zeven kluisjes te ontdekken, achterhalen jullie de zeven cijferige code waarmee jullie de blokkade op de deur ongedaan kunnen maken. De technici hebben de tijdschakelaar op 45 minuten gezet. Zijn jullie in staat binnen deze tijd de code te achterhalen en de technici te slim af te zijn?

Ervaar de Escape room bij Hilversum

Willen jullie ervaren wat men destijds heeft ervaren? En willen jullie weten hoe de boodschappen via de radio binnenkwamen? Kom dan snel naar onze Escape Room om dit avontuur zelf te beleven en de codes te achterhalen!

Onze Escape Rooms zijn geschikt voor personen vanaf 16 jaar. Je kunt een van de kamers reserveren (vanaf 4 personen), of allebei en dit combineren met een hapje of drankje in onze lounge. Ga je graag de uitdaging aan? Reserveer dan snel.

Escape room nabij Utrecht

Escape Room Utrecht: slechts 25 minuten met de auto.
Escape Room Hilversum: 5 minuten met de auto.
Escape Room Amsterdam: 45 minuten met de auto.

Ook beschikken we over een eigen parkeerterrein met meer dan voldoende GRATIS parkeerplaatsen. 

Escape Room

Escape Room

Escape box Mission Control

Escape box Mission Control

btn-deals