bubbel-voetbal-bedrijfsuitje
solex-rijden-bedrijfsuitje
Titel
Titel
Subtitel
bowlen-bedrijfsuitje
lasergame-bedrijfsuitje

Het ultieme avontuur in 3 clicks

Escape room

Niets is wat het lijkt! Beleef samen met je vrienden, familie of favoriete collega’s een spannend en interactief avontuur. Als je dit leuk lijkt dan is de escape room zeker iets voor jou!

Wat is een Escape room?

Een escape room is een ruimte waarin je wordt opgesloten en vervolgens 45 minuten de tijd krijgt om de code te kraken. Tijdens dit avontuur moet je out-of-the-box denken en allerlei puzzels, raadsels en mysteries oplossen. Als jou dit lukt, kan je de code kraken om te vluchten.

Waarom deelnemen aan een escape room?

Tijdens dit avontuur leer je jouw vrienden, collega’s en familie beter kennen middels teambuilding, samenwerking en interactiviteit! Je leert te overleggen, samen te werken en out of the box denken. Je komt er ook achter wie er de leiding neemt, wie zijn mening durft te geven en wie goed is in het bedenken van creatieve oplossingen.

Mogelijkheden escape room?

De Avontuurfabriek heeft twee escape rooms: Bescherming Bevolking en Radiokamer

Bij de verbouwing van De Avontuurfabriek, zijn deze escaper rooms ontdekt. Na het openen van deze kamers zijn er restanten gevonden van de Bescherming Bevolking. De Bescherming Bevolking is in de jaren 50/60 van de vorige eeuw opgericht als beschermingsorganisatie voor het Nederlandse volk.

De Bescherming Bevolking was een naoorlogse organisatie die in 1952 werd opgericht door de Nederlandse overheid. De taken die de overheid aan de Bescherming Bevolking had toebehoord, was het verrichten van steun aan de bevolking onder bijzondere omstandigheden zoals de gevolgen van oorlogshandelingen, maar ook grootschalige rampenbestrijding.

De organisatie was in die tijd verantwoordelijk voor het blussen van branden, redden van mensen en ondersteunen van de bevolking ten tijde van oorlogsdreiging of de gevolgen van oorlogshandelingen. Pas veel later werd deze taak uitgebreid met het hulp bieden bij rampen in vredestijd. In de jaren 80 werd de organisatie opgeheven. De taken van Bescherming Bevolking werden overgenomen door het Rode Kruis en de brandweer.

Escape room Bescherming Bevolking

Stap binnen in de commandopost van de regioleiders uit Midden Nederland. Meer dan 50 jaar geleden is deze post in het diepste geheim opgericht en zaten hier de belangrijkste regioleiders van de Bescherming Bevolking.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam de Koude Oorlog waarin werd gevreesd voor chemische of nucleaire wapens. Hiervoor werd een speciale organisatie in het leven geroepen ‘Bescherming Bevolking’. Deze beschermingsorganisatie werd verantwoordelijk voor de bestrijding voor mogelijke oorlogsrampen en de instandhouding van het gewone leven.

Overal in het land werden daarvoor commandoposten ingericht. Sommige daarvan in het diepste geheim, vanwege hun strategisch belang en toegekende waarde, waaronder deze post in Loosdrecht.

Vanuit deze geheime kamer werden verschillende scenario's in het diepste geheim doordacht en geoefend.

Bij het opheffen van deze post hebben de leiders ervoor gezorgd dat je wel de kamer zo in kan lopen maar na het binnentreden niet zomaar naar buiten stapt. Men wilde niet dat alle achtergebleven informatie en spullen de kamer zomaar kunnen verlaten.

In deze geheime kamer werden er verschillende scenario’s in het diepste geheim doordacht en geoefend. Er werden strategieën bedacht in het geval van nood dat er direct gehandeld kon worden.

Om dit tegen te gaan hebben de leiders allerlei slimme tricks en puzzels ingebouwd die je nodig hebt om de kamer te verlaten. Open de zeven kluisjes en achterhaal de acht cijferige code waarmee je de blokkade op de deur ongedaan kan maken.

Als aandenken aan deze commandopost heeft één van de leiders een kluis mee genomen. De typemachine heeft een qwerty toetsenbord waarop de leider de hint heeft achtergelaten om de deur te kunnen openen.

De leiders hebben de tijdschakelaar op 45 minuten gezet, is jullie team in staat binnen deze tijd de code te achterhalen en de leiders te slim af te zijn?

Escape room Radio Kamer

Meer dan 50 jaar geleden is het radiostation die zich in de Avontuurfabriek begeeft opgeheven. Het radiostation werd ingericht om in geval van mogelijke oorlogsrampen zoals de dreiging van de Koude Oorlog de Nederlandse bevolking van de nodige informatie te kunnen blijven voorzien. Daarnaast diende het station als bruggenhoofd in de informatie voorziening van elke blokposten van de Bescherming Bevolking Nederland.

Afgezien van de gedateerde materialen en de boel die een beetje verstoft is, is het radiostation verder nog helemaal intact gebleven.

De technici hebben bij het verlaten van de post ervoor gezorgd dat je de kamer wel in kan maar als de deur dicht valt je niet zomaar naar buiten stapt. Hoewel het station al heel lang buiten werking is, zijn niet alle informatievoorzieningen goed afgesloten. Zo kan men nog steeds berichten verzenden en ontvangen. Als je receiver aanzet en je luistert goed dan zal je horen dat er nog steeds versleutelde codes worden ontvangen.

Ontdek welke opdrachten en hints de technici hebben achtergelaten. Deze zullen eraan bijdragen dat jullie de code om de deur te openen kunnen achterhalen.

Door de codes van de zeven kluisjes te ontdekken, achterhalen jullie de zeven cijferige code waarmee jullie de blokkade op de deur ongedaan kunnen maken. De technici hebben de tijdschakelaar op 45 minuten gezet. Zijn jullie in staat binnen deze tijd de code te achterhalen en de technici te slim af te zijn?

Ervaar de Escape room in Loosdrecht

Willen jullie ervaren wat men 60 jaar gelden heeft ervaren? En willen jullie weten hoe de boodschappen via de radio binnen kwamen? Kom dan snel naar de Escape Room van De Avontuurfabriek om dit avontuur zelf te beleven en de codes te achterhalen!

Wil jij ervaren wat men 60 jaar gelden heeft ervaren? En wil jij weten hoe de boodschappen via de radio binnen kwamen? Reserveer dan snel naar de Escape Room en achterhaal de codes!

Escaper Room is geschikt voor personen vanaf 16 jaar en je kunt boeken vanaf 4 personen. Wil je dit avontuur dus zelf ervaren, reserveer dan snel. Je kunt een van de kamers reserveren, of allebei de kamers en dit combineren met een hapje of drankje in onze lounge.

Escape room nabij Utrecht

Ben je op zoek naar een Escape Room Utrecht  dan ligt onze Escape Room op slechts 25 autominuten van Utrecht vandaan.

Ben je op zoek naar een Escape Room Amersfoort  dan ligt onze Escape Room op slechts 35 autominuten van Amersfoort vandaan.

Ben je op zoek naar een Escape Room Almere  dan ligt onze Escape Room op slechts 45 autominuten van Almere vandaan.

Escape Room Loosdrecht is vanuit deze plaatsen dan ook makkelijk te bereiken. Ook beschikken we over een eigen parkeerterrein met meer dan voldoende GRATIS parkeerplaatsen. 

Escape room

Escape room

Escape box Mission Control

Escape box Mission Control

btn-deals