Titel
Titel
Subtitel
bubbel-voetbal-bedrijfsuitje
solex-rijden-bedrijfsuitje
bowlen-bedrijfsuitje
lasergame-bedrijfsuitje
airsoft-vrijgezellenfeest
karten-bedrijfsuitje
fat-max-bike-header-4
familie-en-vrienden-elastiekvoetbal

Het ultieme avontuur in 3 clicks

Escaperoom

Ben je op zoek naar een escaperoom bij Utrecht? Dan heb je bij de Avontuurfabriek een hele spannende te pakken! Op slechts 25 minuten rijden vind je niet één escaperoom, maar twee: de Bescherming Bevolking en de Radiokamer. Met elk hun eigen opdrachten en hints. Het doel is hetzelfde, namelijk binnen 45 minuten de cijfercode achterhalen en ontsnappen.

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een kamer waarin je samen met je vrienden, familie of collega’s wordt opgesloten. Het doel is om hier zo snel mogelijk uit te ontsnappen. En niet door de deur te forceren, maar deze te openen met een cijfercode die je moet zien te achterhalen. Hoe? Door de puzzels op te lossen! Je hersenen worden dus flink aan het werk gezet.

Escaperoom Bescherming Bevolking

Bij een grootschalige verbouwing bij de Avontuurfabriek, nabij Vliegveld Hilversum, is een spectaculaire ontdekking gedaan. Tijdens sloopwerkzaamheden zijn de bouwvakkers gestuit op twee kamers. Hier zijn restanten gevonden van de Bescherming Bevolking. In de jaren 50/60 van de vorige eeuw is de Bescherming Bevolking opgericht met als doel ons land te beschermen in het geval van een aanval vanuit het Oosten. Met conventionele, chemische of nucleaire wapens. Overal in het land werden daarvoor commandoposten ingericht. Sommige daarvan in het diepste geheim, vanwege hun strategisch belang en toegekende waarde, waaronder deze post in Loosdrecht.

Escaperoom Radiokamer

Ook is onder de rook van Hilversum een geheim noodradiostation ingericht, om vanuit deze plek de Nederlandse bevolking van de nodige informatie te kunnen blijven voorzien. Met name in het geval van mogelijke oorlogsrampen zoals de dreiging van de Koude Oorlog en daarbij het mogelijk wegvallen van de reguliere zendstations. Daarnaast diende het station als bruggenhoofd in de informatievoorziening van alle blokposten van de Bescherming Bevolking in Nederland. Deze informatie werd versleuteld verzonden en door getrainde ontvangers ontcijferd. Hoewel het station al heel lang buiten werking is, kan men nog steeds berichten verzenden en ontvangen. Het aanzetten van de receiver zal dat aantonen.

Escaperoom Amsterdam / Utrecht

Ook als je een escaperoom bij Amsterdam zoekt (in plaats van Utrecht), is de Avontuurfabriek de perfecte locatie. Het is niet lang rijden en de auto parkeer je gratis voor de deur. Wil je ook eens ervaren hoe het is om binnen 45 minuten te ontsnappen? Reserveer dan nu snel een escaperoom bij de Avontuurfabriek.

Escape Room

Escape Room

Escape box Mission Control

Escape box Mission Control

btn-deals